Târgușor MARARA

16, 17 Decembrie (11:00-19:00)
Centrul de Artă MORA
Regina Elisabeta 30
Clinc, Clinc!

Iată că organizam și noi un Târgușor în weekend-ul 16, 17 decembrie (11:00 - 19:00), în atelierul MARARA de ceramică din Regina Elisabeta 30!

Vă așteptăm pe toți să ne vizitați și să vedeti cum arată un mic atelier unde se lucrează ceramică. Vom expune obiecte din lut, Mara vine cu câteva obiecte din paperclay, un nou experiment care se prepară chiar acum, apoi Marilena vine cu personajele ei funny din lemn și metal, mai ales că a învățat să și sudeze, e nebunieeee!

Ni s-au alăturat Irina Abaza, cu trandafiri și peisaje de pe alte planete și Aneli Munteanu cu desene - poeme!

Vine și Paula Lazaroni, vecina de atelier cu ilustrație, câteva "pâini calde" și "inimi roșii", surpriză !!!

Pe lângă toate acestea mai expun și câteva "studente" care participă de ceva timp la Cursurile de ceramică unde exersează idei și încearcă diferite tehnici și au adunat ceva obiecte pe care vor să le arate lumii!

Anca Toma
Camelia Pruteanu
Cristina Găleată
Diana Negroiu
Elena Văncică
Monica Oranici
Nura El -Sayed
Simona Marcușu

Suntem un fel de Muzicanții din Bremen ....merită cu siguranță o vizită pe la noi.

Vă așteptăm cu drag!


Cea mai frumoasă noapte | Expoziție MARARA

7 decembrie 2022 - 7 ianuarie 2023
Vernisaj 7 Decembrie , ora 18:00

Elite Art Gallery - Piața Națiunile Unite 3-5

„Pe măsură ce noaptea se apropie și contururile realității se topesc, când mă simt pe jumătate amorțită de evenimentele de peste zi, gândurile încep să alerge cu propriile forțe, lăsând cât mai departe gălăgia fără rost din spatele lor. Aproape de marginea Nopții, mă simt din ce în ce mai ușoară, mă împing confortabil în perne și las gândurile să-și aleagă drumurile.

Mai întâi trec prin locuri prin care am mai fost. Aud vorbe, râsete, discuții: „Ți-ar plăcea să ne luăm un căluț?‟ sau „Vrei să-l adoptăm pe Iliuță de la Jurilovca?‟ sau „Ai vrea să te faci regizor?‟. Mama ținea un gândac în mână și mi-l arăta cu bucurie, apoi pe Maica Domnului desenată pe un copac, sau mângâia pești în cadă. Apoi îmi arăta fricile ei , nori negri și groși se adunau deasupra casei, dar găina Lucica, care trăia în sufragerie şi mânca friptură din mâna ei făcea ca soarele să apară din nou. Mi-a povestit o dată cum ea, soră-sa şi cu maică-sa au râs cu lacrimi la înmormântarea străbunicii când au început bocitoarele să se vaite.

Apoi mă transport pe aici, mai aproape, şi mă strecor printre păsări, copaci, prieteni, necunoscuți, le aud cele mai ascunse gânduri. Cu un antrenament serios, noaptea poţi auzi discuții nesfârșite între o pasăre şi un domn sau între un copac şi un cal, care de multe ori mă înveselesc îngrozitor de tare, de pot râde de una singură în mijlocul străzii.

Dimineața, sunt o libelulă greoaie care zboară printre cafenele și caută aroma trezirii, apoi sunt un trompetist exaltat de toate câte sunt în jurul meu, de ceea ce am de făcut și spus, apoi mi se pare că sunt un melc care visează la viteză și niciodată nu se oprește din croșetat imagini, că sunt un scenarist într-o piesă absurd-frumoasă sau o doamnă de pension cu mustață care stă într-un salon luminat cu candelabre imense şi combină povești, personaje și locuri care nu mai există.

Noi, oamenii, suntem interpreții vieții noastre, într-una dintre cele mai frumoase nopți!


Târgușor Povestitor

26 noiembrie 2022 / str. Tudor Arghezi la nr. 13
14:00 - 19:00

Marilena Burcea, are deosebita plăcere de a vă invita la “Tâgușorul povestitor” de sâmbătă 26 noiembrie din atelierul de pe str. Tudor Arghezi la nr. 13.

De la ora 14 până la ora 19 sunt gata să vă conduc prin lumea meșterită din lemn și metal a personajelor mele. Ființe sincere, prietenoase, iubitoare, temperamentale sau sofisticate, care-l au pe vino-ncoa își dau coate pe rafturi. Vino să cunoști istoria cadoului pe care urmează să îl oferi și să călătorești prin poveștile ticluite de Marilena Burcea.

Este un moment potrivit să vă prezint noua mea colecție, să discutăm despre......orice.


Cursuri de Ceramică 2023

Ianuarie, Februarie 2023
Profesor : Mara Patriche
Contact: 0736890051
Atelierul de ceramică MARARA

IANUARIE
GRUPA I / 6 locuri
JOi (12, 19, 26 ian, 2 Feb)
Seara : 18:00 – 20:30h
Frecvență: 1 ședință / săptămână

GRUPA II / 6 locuri
Vineri (13, 20, 27 Ian, 3Feb )
Dimineața: 09:30 – 12:00h
Frecvență: 1 ședință / săptămână

FEBRUARIE
GRUPA I / 6 locuri
joi (9, 16, 23 Feb, 2 Mar)
Seara : 18:00 – 20:30h
Frecvență: 1 ședință / săptămână

GRUPA II / 6 locuri
Vineri (10, 17, 24 Feb, 3 Mar )
Dimineața: 09:30 – 12:00h
Frecvență: 1 ședință / săptămână

Preț : 850 lei / 10 ore
Plateste aici

Puteți plăti cursul integral sau avans 450 lei și restul la prima ședință. Vă rog să mă contactați dacă alegeți opțiunea avansului.

Materialele (lut, glazuri, instrumente) si 2 arderi la 800 ˚C respectiv la 1020 ˚C, sunt incluse în preț.

Structură:
Ședința 1: Modelaj 2 obiecte ( un vas si un bol ) - lut roșu
Ședința 2: Modelaj 2 obiecte ( o căsuță si un clopoțel )- lut alb
Ședința 3: Finisarea celor 4 obiecte, șlefuire, decorație sgraffito pe obiecte
Ardere 800 ˚C
Ședința 4: Decorarea obiectelor cu Glazuri si decorație sub glazură pe lut alb (underglaze)
Ardere finală 1020 ˚C

Se deprind tehnici de ridicare la mână, construcție din plăci, experimentare cu lut roșu și lut alb, tehnica de decorare sgraffito și tehnica de decor sub glazură (underglaze).

Cursul este destinat persoanelor care iubesc ceramica. Cele 4 ședințe a câte 2 ore jumătate sunt 4 ședințe a câte 2 ore jumătate, de ajuns pentru a te obișnui cu lutul, pentru a învăța câteva tehnici care te ajută sa creezi forme simple, să le îmbini astfel încât să ajungi chiar să creezi câteva obiecte ceramice decorative sau utilitare: o căsuță, un clopoțel, un ghiveci sau un bol. Vei reusi să finisezi obiectele și să le decorezi. Le ardem în cuptor și gata, vei avea o surpriză, pentru că nu va fi nimic din ceea te aștepți tu să fie! :)

Cursul are loc în atelierul de ceramică MARARA și se adresează celor care iubesc ceramica și vor să-și bage mâinile în lut! :)

Vine iarna și sesiunile de ceramică sunt cel mai bun mod de a-ți petrece zilele friguroase și mohorâte, iar eu sunt foarte fericită să am oameni noi la mine în atelier și de-abia aștept să vă împărtășesc tot ce știu despre fantasticul lut și să plecați cu câteva obiecte făcute de voi, acasă.

Și să vă mai spun ceva : iubesc modelajul! Este o experiență senzorială, extraordinara!

Lutul alungă gândurile și dacă îl lași, te duce unde vrea el !!
Lutul îți oferă o experiență senzorială, lentă și organică. Te ajută să te reapropii de tine, în definitiv se spune că e materialul din care ești creat chiar tu,
Lutul te învață să te predai, îți arată cum să te simți bine fără a deține controlul, și cum "accidentele" pot fi fermecătoare.
Lutul îți dă satisfacție : iese ceva din mâna ta, pleci cu obiectele făcute de tine acasă .

★Cursul poate fi făcut cadou ! În acest caz menționați la observații numele persoanei căreia doriți să-i faceți cadoul și veți primi pe email sau fizic un Voucher personalizat pe care îl puteți dărui.

★ Ședințele nu se pot recupera! Asigurați-vă că puteți participa la fiecare ședință înainte să achiziționați cursul! Fiecare etapă e importantă și nu se poate sări sau omite.

★ Plata integrală sau avansul nu se restituie în cazul neprezentării.

★ Puteți plăti și cash la Atelierul meu de pe B-dul. Regina Elisabeta 30, la parter, în limita locurilor disponibile. Pentru a folosi această metodă de plată vă rog să mă contactați mai întâi la telefon : 0736890051.

Centrul de artă MORA este situat la 5 minute de mers pe jos dinspre Universitate sau Parcul Cișmigiu, lângă Biju Planet (intrarea prin curtea interioară).


Dacă ți-a plăcut, poți veni apoi o dată pe săptămână, la Întâlnirile ceramice de Marți, să lucrezi ce-ți place ție. Eu sunt alături, îți mai dau câteva sfaturi, dar în principiu faci ce îți trece prin cap. Folosești lutul, glazurile și uneltele din atelier. La acest curs se progresează "văzând cu ochii "!

Ședința durează 2 ore/150 lei. Perioada se stabilește de comun acord
Poți arde până la 3 obiecte (maxim 20 cm) cu 60 lei.
Cursul are loc în spațiul Atelierului de Ceramică MARARA din Centrul de Artă MORA, pe Bvd. Regina Elisabeta nr.30, la parter.


Made in RO / ediția a 16-a

18-19 iunie 2022 / Hotspot Workhub
11:00 și 20:00

Ne gasiti aici!.

💮 Locație nouă

După doi ani de pandemie, Made in RO by Designist is back on track! Ne dăm un restart cu o locație nouă și designish, aflată în Cartierul Creativ: Hotspot Workhub, la 10 minute de Piața Victoriei și Bd. Dacia. Adresa: Calea Griviței nr. 82-98, clădirea The Mark, etaj 1 (intersecția Calea Griviței cu str. Buzești)

💮 #RESTART + 10 ani de Made in RO

Desfășurată sub deviza #RESTART, această ediție marchează și 10 ani de la primul târg Made in RO, eveniment care oferă vizibilitate, creează oportunități și îi pune în legătură pe antreprenorii din industriile creative cu publicul de care aceștia au nevoie. În același timp, este despre continuitate, despre revenire, despre interacțiune și conexiuni, pentru că și industriile creative locale au fost greu încercate de șocul pandemiei. So let’s #buylocal

💮 Creatori din România, Republica Moldova și Ucraina

În urma apelului de proiecte, evenimentul-concentrat de design contemporan va aduce la un loc: design de obiect, accesorii home&deco, mobilier, design vestimentar și accesorii fashion, bijuterie, ceramică contemporană, jucării, corpuri de iluminat, design textil și decorațiuni.

Vor expune:

Anais Beautiful Inside, ArcStudio, Atelier.Lignum, Atelier September Furniture, Belong to Art, Belt-Concept, Ceramica MARARA, Ceramiceanu, Chef Sosin, Concentric, Corina Marină Ceramics, Cresc Studio, Dagon, Delikates Accessories, Diana Marin, Dirt Drama, Fabricate, Făurarii, FOR Design, Gruni, GUGAGAGA Toys, I Wood Be, Irina Akkaya, Ițe Urbane, J KULT, Joined By Fire, Lava Atelier Botanic, Ler-Povești cusute, Maam with Love, Maison Ilia, MicaCera, Most Precious, Moțart, Ninina, ONE.shirt, Paul&JO, Snob, Suun, ȚUȚ, Utopic, Workshop on Mars și alții. Designeri ucraineni: Apelsynova Torba, Côte & Jeunot, Hortensia, Kalita Jewellery, Logvin, Lolli Beads, Rise Jewelry, Samokish, Teplezh, Tetiana Chorna. Partener radio: Radio Guerrilla Parteneri media online: Catchy, Cover Stories, Dreamingof.net, Feeder.ro, Igloo, Iqads, modernism.ro, Republica, SMARK, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

DESIGN OBIECT

06 Mai - 06 Iunie /
Eveniment Romanian Design Week

Proiectul meu GRĂDINI este parte din expoziția Design Obiect, eveniment Romanian Design Week . Puteți să îl vedeți la galeria Galateea Contemporary Art până pe 6 Iunie. Vă invit la vernisaj Sâmbătă, 14 mai, la ora 18:30. Vă aștept acolo !

Expun:
Judit Crăciun, Organica Balcanica, Anca Dragu, Ramona Biciușcă, Arina Ailincăi, Nicoleta Blegu, Gheorghe Crăciun, Andreea Chiser, Aniela Ovadiuc, Mara Patriche, Lucia Lobonț, Monica Apăvăloaei, Dana Catona, Andra Achim, Lydia Ciesielski, Ars Ana, Alexandra Constantinescu, Firekultur, Cristina Popescu Russu Curatori: Anca Dragu, Aniela Ovadiuc, Iulian Vîrtopeanu, Cristina Popescu Russu Invitat special: Miruna Ardelean, Arhitect, Designer de Interior și trainer Atelierele ILBAHC


Curs ceramică

2-23 Martie / 4-25 Martie
Profesor : Mara Patriche
Contact: 0736890051

GRUPA I

Miercuri (2, 9, 16, 23 Martie)
Seara : 18:00 – 20:30h
Frecvență: 1 sedință / săptămână
Locuri: 5

GRUPA II
Vineri (4, 11, 16, 25 Martie)
Dimeneața: 09:30 – 12:00h
Frecvență: 1 sedință / săptămână
Locuri: 5

Preț : 750 lei / dacă vii la curs cu un prieten ai 10% reducere.
Materialele si arderile sunt incluse în preț.

★ Cursul poate fi făcut cadou ! În acest caz menționați la observații numele persoanei căreia doriți să-i faceți cadoul și veți primi pe email un Voucher digital personalizat pe care îl puteti printa și dărui.
★ Ședințele nu se pot recupera! Asigurați-vă că puteți participa la fiecare ședință înainte să achiziționați cursul! Fiecare etapă e importantă și nu se poate sări sau omite.
★ Puteți plăti si cash până pe data de 28 februarie, la Atelierul meu de pe Bvd. Regina Elisabeta 30, la parter, în limita locurilor disponibile. Pentru a folosi această metodă de plată vă rog să mă contactați mai întâi la telefon : 0736890051.

M-am gândit la un curs foarte simplu pentru persoanele care iubesc ceramica. L-am împărțit în 4 ședințe a câte 2 ore și jumătate, de ajuns pentru a te obișnui cu lutul, pentru a învăța câteva tehnici care te ajută sa creezi forme simple, să le îmbini astfel încât să ajungi chiar să creezi câteva obiecte ceramice decorative sau utilitare: o căsuță, un clopoțel, un ghiveci sau un bol. Vei reusi să finisezi obiectele și să le decorezi. Le ardem în cuptor și gata, o să ai, o surpriză, pentru că nu va fi nimic din ceea te astepți tu să fie! :)

Structură:
Sedinta 1: Modelaj 2 obiecte ( un vas si un bol )
Sedinta 2: Modelaj 2 obiecte ( o căsuță si un clopoțel )
Sedinta 3: Finisarea celor 4 obiecte, decorație sgraffito pe obiecte
Ardere 800 ˚C
Sedinta 4: Decorarea obiectelor cu Glazuri (maxim 2 culori)
Ardere finală 1020 ˚C

Dacă ți-a plăcut, poți veni apoi o dată pe săptamână, să lucrezi ce-ți place ție. Eu sunt alături, îți mai dau câteva sfaturi, dar în principiu faci ce îți trece prin cap. Folosești lutul, glazurile și uneltele din atelier.

Ședința durează 2 ore/150 lei. Perioada se stabilește de comun acord
Dacă participi la 4 sedinte pe lună, ai o reducere de 20% ( 1 ședință / 120 lei).
Poți arde până la 3 obiecte(maxim 20 cm) cu 50 lei.
Cursul are loc în spațiul Centrului de Artă MORA, pe Bvd. Regina Elisabeta nr.30, la parter.


Târgușor Marara

4 - 5 decembrie 2021 / Tudor Arghezi nr.13
11:00 și 19:00

Pe 4 și 5 decembrie Marara se deschide pentru vizitatori în frumosul atelier din strada Tudor Arghezi nr. 13, între orele 11:00 și 19:00.

Vă așteaptă ființe emotive din lemn și ceramică care spun povești.

Vă prezentăm artiștii:

Marilena Burcea

este un Geppetto contemporan, care îl “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștilor, piese recuperate din ceasuri vechi, cantare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d. Personajele sunt create printr-un proces arheologic de recuperare și reconstrucție, sunt ființe povestitoare care poarta urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce care locuiesc într-o lume senină.

Mara Patriche

inventează o lume de lut populată de făpturi, fragmente naturale sau arhitecturale. Este o lume de demult, a formelor curate în care figurativul este simplificat până la descoperirea trăsăturilor primitive, neatinse de viciul modernității. Figurile sunt decojite de orice atingere sau complicație urbană și sunt aduse aproape de o înfățișare poetică, naivă, balansând spre aspectul de jucărie. Vorbește despre o lume idealizată, irațională, pură, departe de orice conflict, unde iubirea și viața sunt împietrite în forma lor inocentă și emotivă. Stilul urmează aceeași simplitate a conceptului- o joacă a contrastelor dintre textura brută(sinceră) a lutului, luciul ciobului și vibrația picturală. Ceramica Marara este în mijlocul întâmplărilor de zi cu zi și a rutinei zilnice.

La Marara veți fi în siguranță, până și dezinfectantul are miros de portocale!


Târgușor Marara 2020

19, 20 decembrie 2020
11:00 - 19:00
Tudor Arghezi nr. 13, București

Pe 19, 20 decembrie Marara se deschide pentru vizitatori pe strada Tudor Arghezi nr. 13, între orele 11:00 și 19:00.
Vă așteaptă ființe emotive din lemn și ceramică care spun povești.
La Marara veți fi în siguranță, până și dezinfectantul are miros de portocale!

Dă o raită pe site să vezi ce obiecte sunt online. Lemn / Ceramică


Paradisul pierdut

14 -20 septembrie 2020 / Tudor Arghezi nr.13
L-V : 18:00 - 20:00
S : 10:00 - 19:00
D : 10:00 - 15:00

Expoziția PARADISUL PIERDUT reunește obiecte din lemn și ceramică, creații ale brandului de design MARARA, sub tema “Schimbare”, interpretată în cheie de recuperare și transformare. Expoziția este eveniment conex al festivalului Romanian Design Week 2020, în perioada 14-20 septembrie, în spațiul M7 atelier, din București.

În PARADISUL PIERDUT, personajele-roboți create de M7 atelier sunt personaje surprinse în situații, gânduri, căutări, pe care artistul le ajută sa se reveleze din materiale abandonate în obiecte de artă și design.
M7 atelier este un Geppetto contemporan, care il “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștiului, piese recuperate din ceasuri vechi, cântare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d.
Robotii sunt creați printr-un proces arheologic de recuperare și reconstructie, sunt ființe povestitoare care poartă urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce locuiesc într-o lume senină.

În PARADISUL PIERDUT a lui Aram, Adam și Eva, două ființe făcute una pentru cealaltă, predestinate și căzute împreună în dizgrație, reprezentate de mii de ani una lângă alta, sunt astăzi singure și auto satisfăcute. În relație cu noile valori, ale unei lumi în care prioritățile s-au schimbat, în căutarea sensului, fie el de ordin pragmatic sau spiritual, fiecare caută separat recuperarea unei stări de bine referențială, a unei stări “binecuvântate” primordial.
Autoîncântarea este cântecul lor. Paradisul lor pierdut este o lume de lut populată de fragmente naturale sau arhitecturale, o lume idealizată și irațională.

Situat pe una dintre străzile din inima capitalei, M7 atelier este un spațiu hibrid, atelier de creație, spațiu de expunere și centru educațional, dedicat artelor ca mijloc de transformare, de (re)interpretare, de experiment și dezvoltare.