Made in RO / ediția a 16-a

18-19 iunie 2022 / Hotspot Workhub
11:00 și 20:00

Ne gasiti aici!.

💮 Locație nouă

După doi ani de pandemie, Made in RO by Designist is back on track! Ne dăm un restart cu o locație nouă și designish, aflată în Cartierul Creativ: Hotspot Workhub, la 10 minute de Piața Victoriei și Bd. Dacia. Adresa: Calea Griviței nr. 82-98, clădirea The Mark, etaj 1 (intersecția Calea Griviței cu str. Buzești)

💮 #RESTART + 10 ani de Made in RO

Desfășurată sub deviza #RESTART, această ediție marchează și 10 ani de la primul târg Made in RO, eveniment care oferă vizibilitate, creează oportunități și îi pune în legătură pe antreprenorii din industriile creative cu publicul de care aceștia au nevoie. În același timp, este despre continuitate, despre revenire, despre interacțiune și conexiuni, pentru că și industriile creative locale au fost greu încercate de șocul pandemiei. So let’s #buylocal

💮 Creatori din România, Republica Moldova și Ucraina

În urma apelului de proiecte, evenimentul-concentrat de design contemporan va aduce la un loc: design de obiect, accesorii home&deco, mobilier, design vestimentar și accesorii fashion, bijuterie, ceramică contemporană, jucării, corpuri de iluminat, design textil și decorațiuni.

Vor expune:

Anais Beautiful Inside, ArcStudio, Atelier.Lignum, Atelier September Furniture, Belong to Art, Belt-Concept, Ceramica MARARA, Ceramiceanu, Chef Sosin, Concentric, Corina Marină Ceramics, Cresc Studio, Dagon, Delikates Accessories, Diana Marin, Dirt Drama, Fabricate, Făurarii, FOR Design, Gruni, GUGAGAGA Toys, I Wood Be, Irina Akkaya, Ițe Urbane, J KULT, Joined By Fire, Lava Atelier Botanic, Ler-Povești cusute, Maam with Love, Maison Ilia, MicaCera, Most Precious, Moțart, Ninina, ONE.shirt, Paul&JO, Snob, Suun, ȚUȚ, Utopic, Workshop on Mars și alții. Designeri ucraineni: Apelsynova Torba, Côte & Jeunot, Hortensia, Kalita Jewellery, Logvin, Lolli Beads, Rise Jewelry, Samokish, Teplezh, Tetiana Chorna. Partener radio: Radio Guerrilla Parteneri media online: Catchy, Cover Stories, Dreamingof.net, Feeder.ro, Igloo, Iqads, modernism.ro, Republica, SMARK, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

DESIGN OBIECT

06 Mai - 06 Iunie /
Eveniment Romanian Design Week

Proiectul meu GRĂDINI este parte din expoziția Design Obiect, eveniment Romanian Design Week . Puteți să îl vedeți la galeria Galateea Contemporary Art până pe 6 Iunie. Vă invit la vernisaj Sâmbătă, 14 mai, la ora 18:30. Vă aștept acolo !

Expun:
Judit Crăciun, Organica Balcanica, Anca Dragu, Ramona Biciușcă, Arina Ailincăi, Nicoleta Blegu, Gheorghe Crăciun, Andreea Chiser, Aniela Ovadiuc, Mara Patriche, Lucia Lobonț, Monica Apăvăloaei, Dana Catona, Andra Achim, Lydia Ciesielski, Ars Ana, Alexandra Constantinescu, Firekultur, Cristina Popescu Russu Curatori: Anca Dragu, Aniela Ovadiuc, Iulian Vîrtopeanu, Cristina Popescu Russu Invitat special: Miruna Ardelean, Arhitect, Designer de Interior și trainer Atelierele ILBAHC


Curs ceramică

2-23 Martie / 4-25 Martie
Profesor : Mara Patriche
Contact: 0736890051

GRUPA I

Miercuri (2, 9, 16, 23 Martie)
Seara : 18:00 – 20:30h
Frecvență: 1 sedință / săptămână
Locuri: 5

GRUPA II
Vineri (4, 11, 16, 25 Martie)
Dimeneața: 09:30 – 12:00h
Frecvență: 1 sedință / săptămână
Locuri: 5

Preț : 750 lei / dacă vii la curs cu un prieten ai 10% reducere.
Materialele si arderile sunt incluse în preț.

★ Cursul poate fi făcut cadou ! În acest caz menționați la observații numele persoanei căreia doriți să-i faceți cadoul și veți primi pe email un Voucher digital personalizat pe care îl puteti printa și dărui.
★ Ședințele nu se pot recupera! Asigurați-vă că puteți participa la fiecare ședință înainte să achiziționați cursul! Fiecare etapă e importantă și nu se poate sări sau omite.
★ Puteți plăti si cash până pe data de 28 februarie, la Atelierul meu de pe Bvd. Regina Elisabeta 30, la parter, în limita locurilor disponibile. Pentru a folosi această metodă de plată vă rog să mă contactați mai întâi la telefon : 0736890051.

M-am gândit la un curs foarte simplu pentru persoanele care iubesc ceramica. L-am împărțit în 4 ședințe a câte 2 ore și jumătate, de ajuns pentru a te obișnui cu lutul, pentru a învăța câteva tehnici care te ajută sa creezi forme simple, să le îmbini astfel încât să ajungi chiar să creezi câteva obiecte ceramice decorative sau utilitare: o căsuță, un clopoțel, un ghiveci sau un bol. Vei reusi să finisezi obiectele și să le decorezi. Le ardem în cuptor și gata, o să ai, o surpriză, pentru că nu va fi nimic din ceea te astepți tu să fie! :)

Structură:
Sedinta 1: Modelaj 2 obiecte ( un vas si un bol )
Sedinta 2: Modelaj 2 obiecte ( o căsuță si un clopoțel )
Sedinta 3: Finisarea celor 4 obiecte, decorație sgraffito pe obiecte
Ardere 800 ˚C
Sedinta 4: Decorarea obiectelor cu Glazuri (maxim 2 culori)
Ardere finală 1020 ˚C

Dacă ți-a plăcut, poți veni apoi o dată pe săptamână, să lucrezi ce-ți place ție. Eu sunt alături, îți mai dau câteva sfaturi, dar în principiu faci ce îți trece prin cap. Folosești lutul, glazurile și uneltele din atelier.

Ședința durează 2 ore/150 lei. Perioada se stabilește de comun acord
Dacă participi la 4 sedinte pe lună, ai o reducere de 20% ( 1 ședință / 120 lei).
Poți arde până la 3 obiecte(maxim 20 cm) cu 50 lei.
Cursul are loc în spațiul Centrului de Artă MORA, pe Bvd. Regina Elisabeta nr.30, la parter.


Târgușor Marara

4 - 5 decembrie 2021 / Tudor Arghezi nr.13
11:00 și 19:00

Pe 4 și 5 decembrie Marara se deschide pentru vizitatori în frumosul atelier din strada Tudor Arghezi nr. 13, între orele 11:00 și 19:00.

Vă așteaptă ființe emotive din lemn și ceramică care spun povești.

Vă prezentăm artiștii:

Marilena Burcea

este un Geppetto contemporan, care îl “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștilor, piese recuperate din ceasuri vechi, cantare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d. Personajele sunt create printr-un proces arheologic de recuperare și reconstrucție, sunt ființe povestitoare care poarta urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce care locuiesc într-o lume senină.

Mara Patriche

inventează o lume de lut populată de făpturi, fragmente naturale sau arhitecturale. Este o lume de demult, a formelor curate în care figurativul este simplificat până la descoperirea trăsăturilor primitive, neatinse de viciul modernității. Figurile sunt decojite de orice atingere sau complicație urbană și sunt aduse aproape de o înfățișare poetică, naivă, balansând spre aspectul de jucărie. Vorbește despre o lume idealizată, irațională, pură, departe de orice conflict, unde iubirea și viața sunt împietrite în forma lor inocentă și emotivă. Stilul urmează aceeași simplitate a conceptului- o joacă a contrastelor dintre textura brută(sinceră) a lutului, luciul ciobului și vibrația picturală. Ceramica Marara este în mijlocul întâmplărilor de zi cu zi și a rutinei zilnice.

La Marara veți fi în siguranță, până și dezinfectantul are miros de portocale!


Târgușor Marara 2020

19, 20 decembrie 2020
11:00 - 19:00
Tudor Arghezi nr. 13, București

Pe 19, 20 decembrie Marara se deschide pentru vizitatori pe strada Tudor Arghezi nr. 13, între orele 11:00 și 19:00.
Vă așteaptă ființe emotive din lemn și ceramică care spun povești.
La Marara veți fi în siguranță, până și dezinfectantul are miros de portocale!

Dă o raită pe site să vezi ce obiecte sunt online. Lemn / Ceramică


Paradisul pierdut

14 -20 septembrie 2020 / Tudor Arghezi nr.13
L-V : 18:00 - 20:00
S : 10:00 - 19:00
D : 10:00 - 15:00

Expoziția PARADISUL PIERDUT reunește obiecte din lemn și ceramică, creații ale brandului de design MARARA, sub tema “Schimbare”, interpretată în cheie de recuperare și transformare. Expoziția este eveniment conex al festivalului Romanian Design Week 2020, în perioada 14-20 septembrie, în spațiul M7 atelier, din București.

În PARADISUL PIERDUT, personajele-roboți create de M7 atelier sunt personaje surprinse în situații, gânduri, căutări, pe care artistul le ajută sa se reveleze din materiale abandonate în obiecte de artă și design.
M7 atelier este un Geppetto contemporan, care il “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștiului, piese recuperate din ceasuri vechi, cântare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d.
Robotii sunt creați printr-un proces arheologic de recuperare și reconstructie, sunt ființe povestitoare care poartă urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce locuiesc într-o lume senină.

În PARADISUL PIERDUT a lui Aram, Adam și Eva, două ființe făcute una pentru cealaltă, predestinate și căzute împreună în dizgrație, reprezentate de mii de ani una lângă alta, sunt astăzi singure și auto satisfăcute. În relație cu noile valori, ale unei lumi în care prioritățile s-au schimbat, în căutarea sensului, fie el de ordin pragmatic sau spiritual, fiecare caută separat recuperarea unei stări de bine referențială, a unei stări “binecuvântate” primordial.
Autoîncântarea este cântecul lor. Paradisul lor pierdut este o lume de lut populată de fragmente naturale sau arhitecturale, o lume idealizată și irațională.

Situat pe una dintre străzile din inima capitalei, M7 atelier este un spațiu hibrid, atelier de creație, spațiu de expunere și centru educațional, dedicat artelor ca mijloc de transformare, de (re)interpretare, de experiment și dezvoltare.