Târgușor Marara

4 - 5 septembrie 2020 / Tudor Arghezi nr.13
L-V : 18:00 - 20:00
11:00 și 19:00

Pe 4 și 5 decembrie Marara se deschide pentru vizitatori în frumosul atelier din strada Tudor Arghezi nr. 13, între orele 11:00 și 19:00.

Vă așteaptă ființe emotive din lemn și ceramică care spun povești.

Vă prezentăm artiștii:

Marilena Burcea

este un Geppetto contemporan, care îl “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștilor, piese recuperate din ceasuri vechi, cantare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d. Personajele sunt create printr-un proces arheologic de recuperare și reconstrucție, sunt ființe povestitoare care poarta urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce care locuiesc într-o lume senină.

Mara Patriche

inventează o lume de lut populată de făpturi, fragmente naturale sau arhitecturale. Este o lume de demult, a formelor curate în care figurativul este simplificat până la descoperirea trăsăturilor primitive, neatinse de viciul modernității. Figurile sunt decojite de orice atingere sau complicație urbană și sunt aduse aproape de o înfățișare poetică, naivă, balansând spre aspectul de jucărie. Vorbește despre o lume idealizată, irațională, pură, departe de orice conflict, unde iubirea și viața sunt împietrite în forma lor inocentă și emotivă. Stilul urmează aceeași simplitate a conceptului- o joacă a contrastelor dintre textura brută(sinceră) a lutului, luciul ciobului și vibrația picturală. Ceramica Marara este în mijlocul întâmplărilor de zi cu zi și a rutinei zilnice.

La Marara veți fi în siguranță, până și dezinfectantul are miros de portocale!


Târgușor Marara 2020

19, 20 decembrie 2020
11:00 - 19:00
Tudor Arghezi nr. 13, București

Pe 19, 20 decembrie Marara se deschide pentru vizitatori pe strada Tudor Arghezi nr. 13, între orele 11:00 și 19:00.
Vă așteaptă ființe emotive din lemn și ceramică care spun povești.
La Marara veți fi în siguranță, până și dezinfectantul are miros de portocale!

Dă o raită pe site să vezi ce obiecte sunt online. Lemn / Ceramică


Paradisul pierdut

14 -20 septembrie 2020 / Tudor Arghezi nr.13
L-V : 18:00 - 20:00
S : 10:00 - 19:00
D : 10:00 - 15:00

Expoziția PARADISUL PIERDUT reunește obiecte din lemn și ceramică, creații ale brandului de design MARARA, sub tema “Schimbare”, interpretată în cheie de recuperare și transformare. Expoziția este eveniment conex al festivalului Romanian Design Week 2020, în perioada 14-20 septembrie, în spațiul M7 atelier, din București.

În PARADISUL PIERDUT, personajele-roboți create de M7 atelier sunt personaje surprinse în situații, gânduri, căutări, pe care artistul le ajută sa se reveleze din materiale abandonate în obiecte de artă și design.
M7 atelier este un Geppetto contemporan, care il “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștiului, piese recuperate din ceasuri vechi, cântare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d.
Robotii sunt creați printr-un proces arheologic de recuperare și reconstructie, sunt ființe povestitoare care poartă urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce locuiesc într-o lume senină.

În PARADISUL PIERDUT a lui Aram, Adam și Eva, două ființe făcute una pentru cealaltă, predestinate și căzute împreună în dizgrație, reprezentate de mii de ani una lângă alta, sunt astăzi singure și auto satisfăcute. În relație cu noile valori, ale unei lumi în care prioritățile s-au schimbat, în căutarea sensului, fie el de ordin pragmatic sau spiritual, fiecare caută separat recuperarea unei stări de bine referențială, a unei stări “binecuvântate” primordial.
Autoîncântarea este cântecul lor. Paradisul lor pierdut este o lume de lut populată de fragmente naturale sau arhitecturale, o lume idealizată și irațională.

Situat pe una dintre străzile din inima capitalei, M7 atelier este un spațiu hibrid, atelier de creație, spațiu de expunere și centru educațional, dedicat artelor ca mijloc de transformare, de (re)interpretare, de experiment și dezvoltare.


Curs ceramică

pe tot parcursul anului la Centrul de artă MORA

M-am gândit la un curs foarte simplu pentru persoanele care iubesc ceramica. L-am împărțit în 3 ședințe care sunt de ajuns pentru a te obișnui cu lutul, pentru a învăța câteva tehnici care te ajută sa creezi forme simple, să le îmbini astfel încât să ajungi chiar să creezi un obiect decorativ sau utilitar: o cană, un ghiveci, un animăluț sau o cahlă. Vei reusi să finisezi obiectele și să le decorezi. Le ardem în cuptor și gata, o să ai o surpriză, pentru ca nu va fi nimic din ceea te astepți tu să fie. Eu îi spun ALnaibiiCHIMIE.

Durată : 10 ore în 3 ședințe, împărțite astfel: 3 ore/ 3 ore/ 4 ore. Datele în care are loc cursul se stabilesc de comun acord.
Preț : 600 lei / dacă vii la curs cu un prieten ai 10% reducere. Materialele si arderea sunt incluse în preț.
Pot participa minim 2 persoane.
Profesor : Mara Patriche
Înscrieri la 0736890051

Dacă ți-a plăcut, poți veni apoi o dată pe săptamână, să lucrezi ce-ți place ție. Eu sunt alături , îți mai dau câteva sfaturi, dar în principiu faci ce îți trece prin cap. Folosești lutul, glazurile și uneltele din atelier.

Ședința durează 2 ore/120 lei.
Poți arde până la 3 obiecte(maxim 20 cm) cu 50 lei.

Cursul are loc în spațiul Centrului de Artă MORA, pe Bvd. Regina Elisabeta nr.30, la parter.