Termeni și condiții

 

Prezentul document guvernează utilizarea site-ul http://marara.ro în calitate de vizitator  sau cumpărător. Prin utilizarea website-ului http://marara.ro vă exprimați acordul cu Termenii și condițiile impuse.
MARARA este denumirea comercială  pentru ARAM STUDIO SRL și Burcea Marilena Nela PFAProprietarul site-ului, al informațiilor și materialelor afișate pe el este Mara Patriche care a pus la dispoziție web-siteul pentru comercializarea produselor de design ARAM STUDIO SRL și Burcea Marilena Nela PFA. ARAM STUDIO SRL este persoană juridică înregistrată în România, cu sediul social în București, sector 1 , str. Bucegi nr. 20, camera 2, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/1444/2020 și CUI 42203299.  Burcea Marilena este Persoană Fizică Autorizată, cu sediu social în Ilfov, satul Tamaș, comuna Corbeanca, str Bisericii, nr. 74, cu cod ROONRC.F23/427/2020 și CUI 42853488.


Copyright și utilizarea website-ului

Informațiile și materialele de pe site sunt proprietatea MARARA și nu pot fi folosite de către utilizatorii site-ului http://www.marara.ro decât în scopul de informare cu privire la produsele și serviciile oferite sau achiziția de produse și servicii.
Informațiile, imaginile, textele sau orice alte materiale de pe website-ul http://marara.ro nu pot fi folosite în scop comercial decât cu aprobarea scrisă a MARARA.
Pentru a solicita dreptul de folosire a informațiilor de pe website-ul http://marara.ro, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@marara.ro.

Prezentarea produselor și a serviciilor, prețul de achiziție

Pozele digitale folosite pentru promovarea produselor și serviciilor trebuie tratate cu titlu informativ. Mici diferențe între imaginea produselor pe website și produsul real nu pot fi considerate defecte.
Prețurile pe site pot suporta modificări. Plățile se efectuează în RON, la suma afișată în RON, indiferent de valuta selectată de cumpărător. Prețurile sunt finale și nu includ TVA. La suma de achiziție se adaugă costul livrării, care vor fi communicate prin telefon.

Achiziția

Pentru a putea achiziționa bunuri și servicii prin website-ul http://marara.ro trebuie să rezervați produsele. Comanda se consideră plasată în momentul în care ați introdus toate informațiile obligatorii în procesul de validare și ați rezervat comanda. După rezervarea online, produsele nu sunt considerate vândute până la aceptul telefonic care reprezină confirmarea comenzii din partea dumneavoastră. Livrarea se face în 1-3 zile lucrătoare din momentul confirmării plății. 
Contractul de achiziție se consideră încheiat odată cu confirmarea prin telefon de către MARARA că produsul a fost livrat. Mesajele automate trimise de sistem pentru a confirma plasarea comenzii și/sau efectuarea plății nu au valoare de contract.
MARARA își rezervă dreptul de a nu onora comenzi și de a anunța clienții în consecință în termen de 2 zile lucrătoare de la plasarea comenzii. Orice sumă transferată pentru o comandă neonorată va fi returnată clientului în maxim 5 zile lucrătoare de la înștiințarea de refuz al comenzii.

Plata

Plățile se fac în RON, la valoarea afișată în RON, indiferent de metoda de plată.
Bunurile nu vor fi livrate și serviciile nu vor fi considerate achiziționate până la momentul în care se face dovada plății de către cumpărător.
Plata pentru produsele și serviciile achiziționate pe website-ul   http://marara.ro se poate face prin transfer sau depozit bancar.

Transfer bancar

Poți face plata prin transfer bancar. La confirmarea comenzii vei primi datele bancare pentru a putea face plata. Comanda va fi livrată doar după dovada plății. Comanda se consideră plasată în momentul în care ați introdus toate informațiile obligatorii în procesul de validare și ați rezervat comanda. După rezervarea online, produsele nu sunt considerate vândute până la aceptul telefonic care reprezină confirmarea comenzii din partea dumneavoastră. Livrarea se face în 1-3 zile lucrătoare din momentul confirmării plății.

Livrarea

Cumpărătorul poate alege între livrarea produsului prin curier sau poate ridica produsele de la atelier. 
Livrarea produselor se face pe teritoriul României prin curier. Costul serviciului de livrare este în funcție de greutate , dimensiune și distanță și va fi comunicat înaintea finalizării comenzii.
Pentru livrări în afara României,  vă rugăm să ne contactați la contact@marara.ro
Livrarea se face în 1-3 zile lucrătoare din momentul confirmării plății. 
Nu suntem reponsabili pentru posibile întârzieri provocate de firma de curierat.
Dacă nu se face dovada plății în maxim 24 de ore de la confirmarea telefonică, comanda se anulează. 

Returul

Bunurile achiziționate pot fi returnate în termen de 14 zile. Taxa de retur este suportată de cumpărător. Bunurile achiziționate trebuie returnate în ambalajul original și cu etichetele originale. Nu vor fi acceptate la retur bunuri ce poartă urme de uzură sau sunt deteriorate.
Bunurile trebuie returnate către Marara la adresa Bulevardul Regina Elisabeta, nr.30 , parter, sector 5, București .Vă încurajm să ne anunțați în prealabil orice retur prin email la contact@marara.ro
Pentru bunurile returnate care corespund condițiilor de retur, contravaloarea bunurilor și după caz costul livrării, dacă aceasta s-a efectuat prin una din metodele de livrare de pe website-ul marara.ro, dar nu și costul returului, vor fi rambursate cumpărătorului în termen de 14 zile de la recepționarea produsului. Sumele vor fi rambursate folosind aceeași metodă de plată ca la achiziția inițială, dacă nu a fost specificat altfel.

Renunțarea la curs

În situația în care nu mai puteți participa la un curs la care v-ați înscris, trebuie să anunțați retragerea cu minim 10 zile lucrătoare înainte de începerea cursului pentru a beneficia de returnarea taxei de curs. În cazul în care retragerea se face după această dată, indiferent dacă respectivul curs a început sau nu, suma aferentă taxei de curs nu se returnează.

Garanții

Toate produsele comercializate de către MARARA sunt produse noi, de artă, care pot avea sau imita intenționat urme de uzură care fac parte din expresivitatea obiectului. Unele obiecte sunt create din material reciclate. Ele pot se pot vedea în fotografia de produs și nu sunt considerate ca fiind defecte. Produsele sunt atent inspectate înainte de livrare, pentru a ne asigura ca nu prezintă defecte reale. În cazul în care totuși sesizați neconformități ale produselor vă rugăm să ne contactați . Perioada de garanție este de 30 de zile calendaristice.
Garanția este valabilă doar dacă produsele au fost folosite pentru scopul pentru care au fost produse și dacă nu prezintă defecte datorate folosirii, îngrijirii sau depozitării neadecvate. Semnele de uzură datorate folosirii produselor nu reprezintă un defect.
Pentru a beneficia de garanție, produsele trebuie să fie însoțite de documentele de achiziție din magazinul MARARA.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Marara respectă politica de confidențialitate a datelor, conform legilor în vigoare din România.

Forța majoră

Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat. Cazul fortuit și forța majoră exonerează de la răspundere în condițiile legii.

Legea aplicabilă

Prezentul Contract este guvernat de și interpretat în conformitate cu legea română.
Părțile se obligă să depună toate diligențele pentru soluționarea pe cale amiabilă a oricărui diferend decurgând din sau în legătură cu acest Contract. În absența unei soluționări amiabile în termen de 10 zile de la data survenirii oricărui diferend decurgând din sau în legătură cu acest Contract, inclusiv referitor la validitatea, interpretarea, executarea ori desființarea prezentului Contract, acesta va fi supus spre soluționare instanțelor judecătorești competente din Municipiul București.

Politica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Aram Studio SRL și Burcea Marilena Nela PFA, se angajeaza sa pastreze caracterul confidential al informatiei furnizate de catre clienti la momentul inregistrarii pe site. Datele cu caracter personal nu vor fi vandute, schimbate sau inchiriate catre terti.

Toate datele introduse pe site-ul Marara.ro sunt confidentiale şi nu vor fi transmise catre terte parti  Datele personale ale clientilor Marara.ro sunt necesare pentru administrarea comenzii si prelucrarea ei in cele mai bune conditii (cuprinzand metodele de comunicare si livrarea), ele neputand fi obiectul unei vanzari sau instrainari de orice fel catre o terta societate.

Prin intermediul site-ului Marara.ro se colectează doar informaţii necesare finalizării și livrarii comenzii (numele complet, adresa de facturare, de livrare, numărul de telefon, etc). 

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, Aram Studio SRL și Burcea Marilena Nela PFA au obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopul specificat, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră .

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării lor de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: persoana vizată, reprezentanţii legali ai persoanei vizate, curierul şi partenerii contractuali ai acestuia.

În fiecare pagină unde vă cerem informaţii personale, va exista şi un link (o legătură) prin intermediul căruia veţi fi întrebat(ă):

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate?

Daca nu va veti da acordul, datele dvs. nu vor fi inregistrate.  Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele dumneavoastră personale, acestea fiind necesare realizarii documentelor fiscale de vanzare si a livrarii prin intermediul curierului a produselor comandate . Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea de a va livra marfa la adresa solicitata .In acest caz ,va rugam sa ridicati personal marfa de la sediul nostru !

În conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date (cu modificările şi completările ulterioare) si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, aveţi următoarele drepturi privind colectarea şi prelucrarea datelor personale: dreptul de intervenţie asupra datelor (art. 14), dreptul de informare (art. 12), de acces la date (art. 13), de opoziţie (art. 15), de a vă adresa justiţiei (art. 18). Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată către Aram Studio SRL  cu sediul în București, sector 1 , str. Bucegi nr. 20, camera 2, sau către  Burcea Marilena este Persoană Fizică Autorizată, cu sediu social în Ilfov, satul Tamaș, comuna Corbeanca, str Bisericii, nr. 74.

Dacă unele dintre aceste date despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil, prin una din modalităţile enumerate mai sus.

Pentru orice informatii suplimentare sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati pe adresa de mail contact@marara.ro

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE GDPR
PRELUCRARE DATE PERSONALE CONFORM REGULAMENT (UE) 2016/679

Politica de Confidențialitate descrie categoriile datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm, modalitatea și scopurile în care le colectăm, în ce situații transferăm date cu caracter personal și diversele drepturi și opțiuni de care dispuneți în acest sens. În același timp, Politica noastră de Confidențialitate detaliază modul în care prelucrăm datele cu caracter personal în gestionarea relației cu clienții.

1. Principii de protectie a datelor

• Colectarea datelor personale se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime (prezentate la pct. 3) .
• Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;
• În cazul în care intervin actualizări ale datelor transmise, consimţământul rămâne în vigoare până la notificarea Aram Studio SRL și Burcea Marilena Nela în acest sens de către dumneavoastră;
• Procesarea datelor personale se va face într-o maniera legala, corecta si transparenta;
• Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;
• Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte, decat in cazul in care acest lucru este necesar pentru realizarea scopurilor prezentate la pct 3.;
• Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al datelor.

2. Date personale si colectarea lor

Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:

• Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana fizica subiect, cum ar fi : numele si prenumele, adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon mobil sau fix si alte date de contact similare necesare realizarii contactului cu dvs in vederea procesarii comenzilor plasate sau pentru orice alte obiective planificate in relatia cu dvs;
• Colectam prin Google Analytics date despre dispozitivul dvs. si despre modul in care dvs. si dispozitivul interactionati cu produsele noastre ;
• Colectam prin Google Analytics date despre caracteristicile pe care le utilizati, articolele pe care le achizitionati de pe paginile noastre web pe care le vizitati ;
• Colectam prin Google Analytics date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre, respectiv locatie geografica, limba, sistem de operare. Nu se colecteaza informatii despre aplicatii software instalate pe dispozitiv, sau chei de produs.

IMPORTANT: TOATE INFORMATIILE COLECTATE DE GOOGLE ANALYTICS PRIN INTERMEDIUL SITE-URILOR NOASTRE SUNT DOAR LA NIVEL STATISTIC, ELE NEPUTAND FI ASOCIATE UNEI ANUMITE PERSOANE. ESTE POSIBIL CA GOOGLE ANALYTICS SA STOCHEZE INFORMATII REFERITOARE LA IP, DAR ACELE INFORMATII NU NE SUNT DISPONIBILE. NOI PUTEM VEDEA DOAR DATELE GENERATE STATISTICE.

3. Scopul colectarii datelor personale

• orice comunicare legata de informarea persoanei fizice privind validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile achizitionate de pe magazinul online contact@marara.ro
• orice comunicare legata de informarea persoanei fizice privind expedierea postala/curierat de mostre, materiale informative, materiale promotionale;
• orice comunicare catre persoanele fizice din baza noastra de date legata de trimiterea de newslettere informative si/sau alerte periodice, noutati privind produsele, formulare de feedback, sau alte actiuni sau activitati ale companiei, transmise prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) a persoanei fizice;
• respectarea obligatiilor legale;

IMPORTANT: De asemenea, acolo unde este cazul sau situatia o impune pentru realizarea scopului definit mai sus (cu titul de exemplu: expediere unei comenzi, procesare unei comenzi cu plata cu cardul, expedierea de colete cu mostre, materiale informative/promotionale), Aram Studio SRL și Burcea Marilena Nela pot furniza datele cu caracter personal altor companii partenere, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, furnizori de servicii in IT, sau alte servicii similare. Daca nu sunteti de acord cu divulgarea datelor personale acestor companii, sunteti rugati sa contactati DPO la adresa de email contact@marara.ro

Informatiile cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

4. Utilizarea datelor personale

• vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopurile mai sus mentionat (pct. 3);

5. Securitatea procesarii

Vom procesa datele in mod sigur, vom aplica si mentine masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, in mod special atunci cand procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea, atat cat si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala.

Întrebari legate de securitatea datelor personale pot fi trimise catre DPO la adresa de email contact@marara.ro.

6. Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale

• aveti dreptul de a solicita in orice moment accesul la: rectificarea, portabilitatea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate;
• pentru pastrarea datelor personale actualizate, va recomandam sa ne informati despre orice schimbare sau discrepanta;

Consimţământul exprimat va rămâne valabil până la retragerea lui de către dumneavoastră.

Odata ce v-ati exprimat in scris dezacordul, datele dvs. personale nu vor mai fi procesate și se vor lua măsurile corespunzătoare pentru ștergerea oricăror înregistrări cu datele dumneavoastră cu caracter personal.

Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obtine informatii legate de datele personale, precum si pentru pentru orice nemulţumire legată de prelucrarea datelor personale, vă puteţi adresa utilizând adresa de email contact@marara.ro

Vă reamintim drepturile acordate de Regulamentul General privind Protecţia Datelor 679/2016, inclusiv dreptul de informare, acces, rectificare, de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dreptul de ştergere.

Puteţi să vă exercitaţi oricare din aceste drepturi prin email la adresa contact@marara.ro sau să ne transmiteți o scrisoare semnata si data la adresa noastra. Este posibil să vă cerem să vă dovediți identitatea comunicându-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligațiile de securitate pe care le avem și a împiedica divulgarea neautorizată a datelor.

Vom lua în considerare orice solicitări sau plângeri pe care le primim și vă vom transmite un răspuns în timp util. Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru, puteți înainta plângerea către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, București, România.

7. Actualizari ale acesti politici de confidentialitate

Cea mai recentă actualizare a acestei Politici de Confidențialitate a fost realizată în luna Mai 2018. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-urile companiei, versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate.