MARARA este un magazin care a aparut in urma colaborarii intre Marilena Burcea si Mara Patriche care propun doua experimente de design si creatie, o alaturare intre doua spirite inrudite: lemnul si ceramica, doua elemente / materiale de baza dintr-o lume aproape pierduta.

Marilena Burcea

este un Geppetto contemporan, care il “mestereste” pe Pinocchio iar si iar din materiale reciclate: bucati de lemn si piese metalice recuperate ca atare, din obiecte gasite pe strazi, in garaje, santiere din zona veche a Bucurestilor, piese recuperate din ceasuri vechi, cantare, aparate electrocasnice iesite din uz s.a.m.d. Personajele sunt create printr-un proces arheologic de recuperare si reconstructie, sunt fiinte povestitoare care poarta urmele locurilor si obiectelor gasite, dar care acum nu reusesc sa isi mai inteleaga sensul. Fiinte absurde si nauce care locuiesc intr-o lume senina.

Mara Patriche

inventează o lume de lut populată de făpturi, fragmente naturale sau arhitecturale. Este o lume de demult, a formelor curate în care figurativul este simplificat până la descoperirea trăsăturilor primitive, neatinse de viciul modernității. Figurile sunt decojite de orice atingere sau complicație urbană și sunt aduse aproape de o înfățișare poetică, naivă, balansând spre aspectul de jucărie. Vorbeste despre o lume idealizată, irațională, pură, departe de orice conflict, unde iubirea și viața sunt împietrite în forma lor inocentă și emotivă. Stilul urmează aceeași simplitate a conceptului- o joacă a contrastelor dintre textura brută(sinceră) a lutului, luciul ciobului și vibrația picturală. Ceramica Aram este în mijlocul întamplarilor de zi cu zi și a rutinei zilnice.